Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023: Το κλίμα στο επίκεντρο

8 Ιούνιος 2023 0
WorldAllergyWeek23-postcard-1200x675.jpg

Πώς σχετίζονται η κλιματική αλλαγή και οι αλλεργίες; Φέτος, στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Αλλεργίας 2023 στις 18-24 Ιουνίου είναι ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στις αλλεργικές ασθένειες. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας ο Καθηγητής Αλλεργιολογίας και Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας Νίκος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος της Μονάδας Αλλεργιολογίας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα συμμετάσχει σε ένα webinar του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργιολογίας, του οποίου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η κλιματική αλλαγή είναι παγκόσμια, επηρεάζει όλους μας. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η θέρμανση των ωκεανών, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και το επιταχυνόμενο λιώσιμο των παγετώνων είναι μερικές από τις μετρήσιμες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μαζί με έντονες ξηρασίες, αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, λειψυδρία, πρώιμες και πιο έντονες εποχές γύρης, σοβαρές πυρκαγιές, πλημμύρες, καταστροφικές καταιγίδες και φθίνουσα βιοποικιλότητα. Τα άτομα με αλλεργίες και άσθμα είναι επιρρεπή σε αυτές τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και πρέπει συχνά να προσαρμόζουν την υγειονομική τους περίθαλψη καθώς και πτυχές της καθημερινής τους ζωής. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι επαγγελματίες υγείας να προσαρμόζονται και να βρίσκουν νέες προσεγγίσεις για τη διαχείριση των αλλεργιών και του άσθματος λαμβάνοντας υπόψη το μεταβαλλόμενο κλίμα και το περιβάλλον.

Οι ειδικοί όπως οι Αλλεργιολόγοι μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς τους να εντοπίσουν τους παράγοντες που ενεργοποιούν, να αποτρέψουν την επιδείνωση των συμπτωμάτων και να διατηρήσουν την ποιότητα ζωής εν μέσω αλλαγών στο περιβάλλον τους. Μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές στους ασθενείς τους καθώς και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για το πώς να αντιμετωπίσουν αυτήν την αυξανόμενη ανησυχία.

To Webinar με τίτλο «Climate Change Worsens Allergies: Be Ready» θα λάβει χώρα διαδικτυακά στις 20 Ιουνίου και ώρα 15:00. Οκτώ ειδικοί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αλλεργιολογίας (Bryan L. Martin, Yoon-Seok Chang, Elham Hossny, Kari Nadeau, Nikos Papadopoulos, Tari Haahtela, Gennaro D’ Amato, David Peden) θα συζητήσουν για θέματα όπως: Ποιες είναι οι τρέχουσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, πως μπορεί η κλιματική αλλαγή να ενισχύσει την έκθεση σε αλλεργιογόνα, ποιοι υποφέρουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή και πως μπορούμε να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες: https://www.worldallergy.org/resources/world-allergy/world-allergy-week-2023

Σχετικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αλλεργιολογίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αλλεργιολογίας (WAO) είναι μια διεθνής συνομοσπονδία της οποίας τα μέλη είναι 109 εθνικές και περιφερειακές Εταιρείες Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας από όλο τον κόσμο. Συνεργαζόμενος με τις οργανώσεις-μέλη του, ο WAO παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπόσια και διαλέξεις σε σχεδόν 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.