ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


  • Πως λειτουργεί η Μονάδα;
  • Πού θα μας βρείτε;
  • Τι να περιμένω από τη Μονάδα;
Πως λειτουργεί η Μονάδα;

Στην Αλλεργιολογική Μονάδα της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής για περισσότερα από 30 χρόνια λειτουργούμε με μοναδικό γνώμονα τον μικρό ασθενή και την οικογένειά του. Το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της, προσπαθεί καθημερινά να μεταφέρει στην πράξη τις τελευταίες γνώσεις της ιατρικής επιστήμης καθιστώντας την προσιτή και εφαρμόσιμη σε κάθε παιδί. Σε ένα περιβάλλον πρόσφατα ανακαινισμένο, γεμάτο χαρούμενα χρώματα και παιχνίδια, η διάγνωση και η θεραπεία των αλλεργικών νοσημάτων γίνεται με σεβασμό στην ευαίσθητη ψυχή των παιδιών, είτε αυτά είναι νεογνά, είτε νεαροί ενήλικες. Είναι σε αυτήν την ηλικία που προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις ώστε οι ασθενείς μας να έχουν ένα μέλλον χωρίς αλλεργικά προβλήματα.
Στο τμήμα που ακολουθεί θα βρείτε γενικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Μονάδας, πότε θα πρέπει να μας επισκεφθείτε, τι να έχετε μαζί σας κατά το ραντεβού σας και τι να περιμένετε σε αυτό. Τέλος, θα βρείτε την φόρμα αξιολόγησης των υπηρεσιών μας, καθώς θεωρούμε ότι μόνο μέσα από τη γνώμη σας για εμάς μπορούμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας.

Πού θα μας βρείτε;

Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαίας Κυριακού
Μονάδα Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας

Θηβών και Λεβαδίας
11527 Γουδί, Αθήνα
Τηλ: 213 2009160

Εργαστηριακή Μονάδα
Φειδιππίδου 41
11527 Γουδί, Αθήνα
e-mail: info@allergy.gr
Τηλ:210 7776964
Fax: 2107777693

Τι να περιμένω από τη Μονάδα;

Όλο το προσωπικό της Μονάδας είναι απόλυτα εξειδικευμένο στη διάγνωση και αντιμετώπιση των αλλεργιών παθήσεων. Κατά την πρώτη επίσκεψη, θα ληφθεί αναλυτικό ιστορικό του παιδιού και της οικογένειας και θα γίνουν, αναλόγως αυτών, συμπληρωματικές εξετάσεις. Για παράδειγμα, αν το ιστορικό υποδεικνύει αναπνευστική αλλεργία, γίνονται οι κατάλληλες αλλεργικές δερματικές δοκιμασίες σε αεροαλλεργιογόνα. Αν, αντίθετα, το ιστορικό είναι συμβατό με τροφική αλλεργία, δοκιμάζονται τα ανάλογα τροφικά αλλεργιογόνα. Σε περίπτωση αναπνευστικής αλλεργίας στην οποία συμμετέχει το κατώτερο αναπνευστικό, γίνεται έλεγχος πνευμονικής λειτουργίας με σπιρομέτρηση και ενδεχομένως δοκιμασία εκπνεόμενου μονοξειδίου του αζώτου (FeNO). Για όλες αυτές τις διαγνωστικές εξετάσεις, σας παραπέμπουμε στις σελίδες της υποκατηγορίας “Διαγνωστικά”. Κατά κανόνα, ζητείται περαιτέρω έλεγχος με αιματολογικές εξετάσεις. Αυτές, μαζί με τη θεραπεία που θα σας συνταγογραφηθεί, αξιολογούνται σε δεύτερο ραντεβού κατά το οποίο ολοκληρώνεται συνήθως και ο χαρακτηρισμός της αλλεργικής νόσου. Ανάλογα πλέον, καθορίζεται και εξηγείται στους γονείς/κηδεμόνες η πορεία της νόσου, οι θεραπευτικοί στόχοι και το γενικότερο πλάνο της μελλοντικής παρακολούθησής της.Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.