Ο Μιχάλης Μηλίγκος είναι Παιδίατρος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος της Μονάδας Αλλεργιολογίας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2023 αποτελεί μέλος της Επιτροπής Παιδικού Άσθματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργιολογίας (WAO). Ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μaster’s Degree) στην Κλινική και Μεταφραστική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στην Έρευνα Συγκριτικής Αποτελεσματικότητας (Comparative Effectiveness Research) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.


Ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Εργαστηρίου Βιομαθηματικών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει διδάξει Βιοστατιστική σε προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής, καθώς και Βιοστατιστική, Μεθοδολογία της Έρευνας και Αρχές Τεκμηριωμένης Ιατρικής σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ ως Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας του Τομέα Παιδιατρικής του Συλλόγου Νέων Ιατρών, εκπαίδευσε και επόπτευσε φοιτητές Ιατρικής στη συγγραφή και δημοσίευση επιστημονικών εργασιών. Τέλος, έχει διατελέσει Ιατρικός Σύμβουλος σε εταιρία διεξαγωγής κλινικών μελετών (CRO), αποκομίζοντας πρακτική εμπειρία στην προετοιμασία και εκπόνηση κλινικών δοκιμών φάσης ΙΙΙ και ΙV. 

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 30 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά (Miligkos M – Search Results – PubMed (nih.gov)), λαμβάνοντας > 1000 αναφορές και δείκτη h = 19 (Google Scholar). Κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον αποτελεί η συστηματική σύνθεση και μεθοδολογική αξιολόγηση μελετών σε ασθενείς με χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις, κυρίως του αναπνευστικού συστήματος. Αυτό το διάστημα, ως μέλος της Δεξαμενής Σκέψης PeARL (Παιδιατρικό Άσθμα στην Πραγματική Ζωή), ασχολείται με τη συστηματική αξιολόγηση επιμέρους θεραπευτικών παρεμβάσεων και τη χρησιμότητα μη παρεμβατικών βιοδεικτών στην πρόβλεψη της μακροπρόθεσμης πορείας του παιδικού άσθματος, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των ασθματικών παιδιών. 


Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.