Ο Δρ. Δημήτριος Μήτσιας MD, PhD είναι ειδικός Αλλεργιολόγος Παίδων – Ενηλίκων. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος και αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μετά από υποτροφία Μεταπτυχιακό δίπλωμα και Διδακτορικό στην Ανοσολογία που εκπονήθηκε υπό την εποπτεία του Καθ. Χ.Μ. Μουτσόπουλου. Επί 4ετία υπήρξε ειδικός συνεργάτης του με αντικείμενο τα αυτοάνοσα νοσήματα. Είναι Διπλωματούχος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI) και, από το 2011, επιστημονικός Συνεργάτης της Αλλεργιολογικής Μονάδας της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσ.Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», όπου είναι υπεύθυνος του Ιατρείου Ανοσοθεραπείας.


Στο επιστημονικό του ενεργητικό έχει τη συγγραφή >20 άρθρων σε διεθνή περιοδικά καθώς και συμμετοχή σε συγγράματα αναφοράς. Οι ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια, ξεπερνούν τις 100. Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα Europrevall με αντικείμενο την τροφική αλλεργία στα παιδιά, στην ανάπτυξη αλγορίθμου διάγνωσης και εφαρμογής ανοσοθεραπείας με τη χρήση Μοριακής Διαγνωστικής, στον καθορισμό κατευθυντήριων οδηγιών της EAACI σε σχέση με τη διάγνωση και αντιμετώπιση της αλλεργίας στα υμενόπτερα έντομα και, ως υπεύθυνος ερευνητής, της Πανευρωπαϊκής βάσης καταγραφής των ανεπιθύμητων ενεργειών της ειδικής Ανοσοθεραπείας (ADER).  

Έχει διατελέσει βοηθός εκδότη και κριτής σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Κολλεγίου Αλλεργιολογίας Παίδων, της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI). 


Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.