Ποιες τροφές προκαλούν αλλεργία;

Τα πιο συνηθισμένα τροφικά αλλεργιογόνα – υπεύθυνα σχεδόν για το 90% όλων των αλλεργικών αντιδράσεων – είναι οι πρωτεΐνες στο γάλα της αγελάδας, στα αβγά, στα φιστίκια, στα σιτηρά, στη σόγια, στα ψάρια, στα οστρακόδερμα και στα καρύδια.
Όλες οι τροφές προέρχονται είτε από κάποια φυτική είτε από κάποια ζωική πηγή, και οι τροφές ταξινομούνται σε οικογένειες ανάλογα με την προέλευσή τους. Τα φιστίκια, τα φασόλια και η σόγια είναι μερικά από τα μέλη της οικογένειας των οσπρίων, ενώ το σπαράγγι, το πράσο, το σκόρδο και το κρεμμύδι ανήκουν, παραδόξως, στην οικογένεια των κρίνων.