Η Στέλλα Τάκα από το 2012 έως σήμερα είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια της Μονάδας Αλλεργιολογίας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδρύτρια, διαχειρίστρια της εταιρείας StArtBio PC. Έκανε τις σπουδές της στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και τις μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Μοριακής Ιατρικής του τμήματος Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση Λειτουργική Γονιδιωματική και Πρωτεομική. Οι διδακτορικές της σπουδές επικεντρώθηκαν στην ανοσολογική απόκριση των μακροφάγων υπό λοίμωξη από Mycobacterium paratuberculosis, ένα βακτήριο που σχετίζεται με τις φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου (ΙΦΝΕ).


Από το 2017, ίδρυσε την εταιρείας StArtBio PC, η οποία ειδικεύεται στον τομέα της μοριακής κυτταρικής διάγνωσης αλλεργικών νοσημάτων και παθογόνων του αναπνευστικού. Τα τελευταία χρόνια οι κύριες ερευνητικές της δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στην αλληλεπίδραση μεταξύ του των ανθρώπινων αναπνευστικών παθογόνων (ιών και βακτηρίων), και της φυσικής ανοσίας. Έχει συμμετάσχει ως κύρια ερευνήτρια σε ευρωπαϊκά προγράμματα: NANOMYC, MIDAS, PREDICTA, iFaam, CURE. 

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 40 εργασίες, λαμβάνοντας περισσότερες από 500 αναφορές και δείκτη h > 12 (Google Scholar). Αυτό το διάστημα διερευνά τον ρόλο των αναπνευστικών ιών στο άσθμα, δοκιμάζοντας νέες αντι-ιικές παρεμβάσεις και διαγνωστικούς στόχους.

https://scholar.google.com/citations?user=-afbbWQAAAAJ&hl=el&oi=ao


Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.