Ο Νικόλαος Βεργουλίδης είναι βιοπληροφορικός και επιστημονικός συνεργάτης στημονάδα Αλλεργιολογίας και κλινικής Ανοσολογίας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές στο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων της Σχολής Επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Λάρισας και το τρέχον έτος ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα «Βιοπληροφορική – Υπολογιστική Βιολογία» του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ.
Παράλληλα με τις σπουδές του έχει επιλεγεί και ολοκληρώσει με επιτυχία το 6μηνο πρόγραμμα Erasums+ με τίτλο “Experimental Models in Molecular Biomedicine” το οποίο φιλοξενήθηκε από την Ιατρική σχολή του Autonoma Universidad de Madrid από 02/2023 – 07/2023 καθώς και έχει επιλεγεί για το πρόγραμμα “THE SCIENCE, ETHICS & GOVERNANCE OF HUMAN GENOME EDITING” το οποίο θα λάβει χώρα τον 07/2024 στην Ιατρική σχολή του Eberhard Karls Universität Tübingen.
Από το 2023 συνεργάζεται με το Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» (Alexander Fleming BSRC) στο BIB Lab, όπου στα πλαίσια της διπλωματικής του εργασίας, διερεύνησε λειτουργικές ιδιότητες πρωτεϊνων από μεταγονιδιωματικά δεδομένα χρησιμοποιώντας και αναπτύσσοντας βιοπληροφορικές μεθόδους και εργαλεία. Από τον Απρίλιο του 2024 εργάζεται στη μονάδα Αλλεργιολογίας και κλινικής Ανοσολογίας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ όπου επιστρατεύει βιοπληροφορικές μεθόδους ανάλυσης για τη διερεύνηση της συσχέτισης βακτηριώματος-φαγεώματος σε ασθματικούς ασθενείς.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έως το 2022 εργάστηκε στο εργαστήριο Κλινικής Μικροβιολογίας της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ με έδρα το Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο Αττικόν με κύρια καθήκοντα το χειρισμό και τη διεργασία Ανοσολογικών και Ιολογικών εξετάσεων καθώς και τη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου με μοριακές μεθόδους (real time PCR) έναντι του SARS-CoV-2.
Πρόσφατη Δημοσίευση: