Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής Αλλεργιολογίας και Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας, υπεύθυνος της Μονάδας Αλλεργιολογίας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ είναι Επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και στο OPRI της Σιγκαπούρης. Το 2023 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργιολογίας (WAO) και υπεύθυνος της Επιτροπής Παιδιατρικού Άσθματος. Έκανε τις ιατρικές του σπουδές και την ειδικότητά του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Southampton. Έχει επιβλέψει περισσότερα από 30 διδακτορικά, ενώ έχει οργανώσει περισσότερες από 200 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και έχει εκπαιδεύσει δεκάδες γιατρούς και ερευνητές στην κλινική και στο εργαστήριο.


Έχει συμμετάσχει και ηγηθεί σε πολλά ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα από το 5ο Πρόγραμμα πλαίσιο έως το πιο πρόσφατο πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη (2022) ενώ έχει υπηρετήσει ενεργά σε πολλές διεθνείς εταιρείες, με πιο σημαντικές την εκλογή του ως Πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI) για τη διετία 2013-2015 και στο Respiratory Effectiveness Group για το 2018-2020. Έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ άλλων, το Βραβείο EAACI Clemens von Pirquet (2019), το βραβείο PhARF (2010), το Διεθνές Βραβείο Klosterfrau (2003) και το Βραβείο ERS για την Παιδιατρική Αναπνευστική Έρευνα στην Ευρώπη (2004).

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 600 εργασίες, λαμβάνοντας > 50.000 αναφορές και δείκτη h > 100 (Google Scholar). Αυτό το διάστημα διερευνά τον ρόλο των αναπνευστικών ιών στο άσθμα, δοκιμάζει νέες παρεμβάσεις στην αλλεργία στο γάλα και τους ξηρούς καρπούς, αξιολογεί πιθανές παρεμβάσεις σχετικά με τη ρύπανση του αέρα σε εσωτερικούς χώρους σχολείων, ενώ ηγείται της Δεξαμενής Σκέψης PeARL (Παιδιατρικό Άσθμα στην Πραγματική Ζωή), που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του παιδιατρικού άσθματος.

Δείτε τις δημοσιεύσεις του: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Papadopoulos+NG&sort=date 


Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.