Γεννήθηκε  στο Μεσολόγγι, όπου αποφοίτησε  από το 2ο  Λύκειο το 1985. Την ίδια χρονιά  εισήχθη στην Ιατρική Σχολή  μετά από Πανελλαδικές Εξετάσεις, και έλαβε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1991, με βαθμό «Λίαν Καλώς». 

 Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική στην Α’Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσ. Παίδων «Η Αγια Σοφία» από το 1996 έως το 2000. Στον τομέα των παιδιατρικών λοιμώξεων, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη φυματίωση της παιδικής ηλικίας και τη θεραπεία της, στο Ιατρείο Φυματίωσης της Β΄Παιδιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής, ως Επιστημονικός Συνεργάτης.


Εκπόνησε τη Διδακτορική της διατριβή στη Β΄Παιδιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική την οποία έλαβε με βαθμό «Άριστα», με αντικείμενο  τη συμμόρφωση των παιδιατρικών ασθενών στα βραχύχρονα σχήματα αντιφυματικής θεραπείας.  Η Ανοσολογία, ήδη από τα πρώτα χρόνια της Ιατρικής Σχολής ήταν στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντός της, τόσο σε θεωρητικό-ερευνητικό επίπεδο, όσο και στην κλινική εφαρμογή της. Φυσική συνέχεια ήταν η Μονάδα Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού», της οποίας είναι μέλος από το Δεκέμβριο  του 2011, ως Παιδίατρος Επιστημονικός Συνεργάτης, συμμετέχοντας ενεργά στο κλινικό και ερευνητικό έργο της Μονάδας αλλά και στις επιστημονικές-εκπαιδευτικές της εκδηλώσεις. 

Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε Ελληνικά (Πανελλήνιο Παιδιατρικό, Πανελλήνιο Αλλεργιολογίας) και Διεθνή ( PAAM, EAACI)  συνέδρια με ανακοινώσεις εργασιών.  Έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά (Δελτίο Α΄Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής)  και ξένα ( Clinical Infectious Diseases, Pediatric Allergy and Immunology, Nutrients, Frontiers) επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής ομάδας της ARIA (Allergic Rhinitis and its Impact on Asthma).

Έχει βραβευτεί με το Βραβείο Κοινωνικής Παιδιατρικής στο πλαίσιο του 38ου Πανελλήνιου Παιδιατρικού Συνεδρίου καθώς και με το Βραβείο Επιστημονικής Εργασίας κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Συνεδρίου State of the Art – Το Αλλεργικό Παιδί και οι Εξελίξεις (2021).


Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.