Η Μαρία Αβανίδη είναι Παιδίατρος.  Από τον Οκτώβριο του 2017 έως σήμερα, εργάζεται ως επιστημονικός υπότροφος στην Μονάδας Αλλεργιολογίας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Ν. Παίδων Π. κ Α. Κυριακού) με εξειδικευμένη εκπαίδευση στην παιδοαλλεργιολογία.

Έκανε τις ιατρικές της σπουδές στην  Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βάρνας, Βουλγαρίας. Ολοκλήρωσε την Ειδίκευσή της στην Παιδιατρική, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης. 


Έχει 18μήνη θητεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Βενιζελείου Γ.Ν. Ηρακλείου, με εμπειρία σε νεογνά πρόωρα και αναγκών αυξημένης φροντίδας.

Εργάστηκε ως Επικουρική Επιμελήτρια στην παιδιατρική κλινική του Βενιζελείου Γ.Ν Ηρακλείου για 3 έτη.

Το 2017 ολοκλήρωσε και έλαβε τον Μεταπτυχιακό τίτλο  στον ΜΘ και στην Παιδιατρική Διατροφή από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης στην Αμερική.

Έλαβε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην “Αξιολόγηση και διαγνωστικά Τεστ, για άτομα με Διαταραχή Φάσματος Αυτισμού (ADOS, ADI-R) και την πρώιμη ανίχνευση Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος, σε παιδιά μικρής ηλικίας από 18 μηνών έως 4 ετών με τη δοκιμασία ‘’ΠΑῘΣ’’

Έλαβε πιστοποιητικό επιμόρφωσης για το πρόγραμμα  του Υπουργείου Υγείας και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων “Π & Α. Κυριακού”  με τίτλο: “Παιδιά και έφηβοι στις ημέρες Covid-19 κοινωνική / συναισθηματική ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα Παιδιών και Εφήβων στο πλαίσιο της πανδημίας”.

Το 2021  έλαβε τον Μεταπτυχιακό τίτλο “Θηλασμός  και  διατροφή στα βρέφη και τα νήπια” από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου (LUDWIG-MAXIMILIANS-UNIVERSITAT MUNCHEN ).

Το 2023 ολοκλήρωσε το “Paediatric Preceptorship Program – a focus on early life immunity”. Από  το Πανεπιστήμιο  του Southampton.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών συναντήσεων,

Ενώ συμμετείχε σε πολλά  Διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, με δημοσιεύσεις σε έγκυρα Διεθνή Επιστημονικά Ιατρικά βιβλία και Περιοδικά.


Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.