Η Ελβίρα Ευσταθίου είναι παιδίατρος, υποψήφια διδάκτωρ στη Μονάδα Αλλεργιολογίας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI).

Έχει ολοκληρώσει την ειδικότητα της παιδιατρικής στην Α’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ενώ στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε εργαζόμενη ως επιμελήτρια σε Παιδιατρικά νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου.


Συγκεκριμένα, έχει εργαστεί στο Evelina Children’s Hospital και το Great Ormond Street Hospital (παιδοπνευμονολογικό τμήμα) και στο Kings College Hospital (επείγουσα παιδιατρική) του Λονδίνου.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει πολλά σεμινάρια και πιστοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένης της «GIN-McMaster Guideline panel member certification Level 1» του McMaster University, Ontario, Canada, του «Advanced Pediatric Life Support (APLS)» και του «Safeguarding Children and Young People Level 3». 

Έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια με προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις, ενώ είναι συγγραφέας δημοσιεύσεων σε peer-reviewed περιοδικά. Αυτό το διάστημα ανήκει στην ομάδα της Δεξαμενής Σκέψης PeARL (Παιδιατρικό Άσθμα στην Πραγματική Ζωή) που ηγείται ο καθηγητής Ν. Παπαδόπουλος και διερευνά τη χρήση βιοδεικτών που δύναται να προβλέψουν την πρόγνωση παιδικού άσθματος.


Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.