Η Ελένη Μαρία Παπατέστα είναι παιδίατρος και εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στη Μονάδα Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2009. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο ΓΝ Σύρου και στο ΚΥ Άνδρου, όπου ολοκλήρωσε τη θητεία της το 2010.

Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική, στη Νεογνολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο καθώς και στη Β’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων Π&A. Κυριακού. Έλαβε τον τίτλο της Παιδιατρικής ειδικότητας το 2020. 


Το 2020 επίσης ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Βαθμός Άριστα). 

Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Παιδική Παχυσαρκία» της εκπαίδευσης E-learning του ΕΚΠΑ. Επίσης στα πλαίσια συνεχούς εκπαίδευσης ολοκλήρωσε επιτυχώς τον κύκλο μαθημάτων «Immunology» και «The Health Effects of Climate Change» από την Ιατρική Σχολή του Harvard (HMX fundamentals and HarvardX online programs).

Έχει εργαστεί σαν ερευνήτρια στα ερευνητικά προγράμματα HYDRIA, EPIC και PED-MERMAIDS. Aυτό το διάστημα συμμετέχει στη μελέτη SynAir-G η οποία αφορά την συνεργική επίδραση ρύπων εσωτερικών χώρων και ιών/μικροβίων στην υγεία παιδιών σχολικής ηλικίας. 

Είναι εκπαιδεύτρια στα σεμινάρια NLS (Newborn Life Support) και EPALS (European Paediatric Advanced Life Support) στην Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

 Έχει 16 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Το 2021 έλαβε το βραβείο καλύτερης ελεύθερης ανακοίνωσης στην κατηγορία «Ιογενείς Λοιμώξεις Αναπνευστικού» στο ESPID.


Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.