Η αναγνώριση και η αποφυγή του αλλεργιογόνου και στη συνέχεια η συμπτωματική θεραπεία (η θεραπεία των συμπτωμάτων της αλλεργίας π.χ.βήχας, φαγούρα), αποτελούν την πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των αλλεργικών νοσημάτων.

Δυστυχώς, αυτή η προσέγγιση δεν αντιμετωπίζει το αίτιο της αλλεργίας, που είναι η υπερβολική αντίδραση του οργανισμού σε κατά τα άλλα αθώα ερεθίσματα – γύρεις φυτών, επιθήλια ζώων, ακάρεα οικιακής σκόνης, δηλητήριο μέλισσας κ.ά. Η αποφυγή των αλλεργιογόνων είναι δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις αδύνατη (δε μπορούμε να αποτρέψουμε τα φυτά από το να ανθίζουν!), η δε συμπτωματική θεραπεία ενδέχεται να πρέπει να είναι ολοετής και μακροχρόνια.


Η ανοσοθεραπεία είναι η μόνη θεραπευτική προσέγγιση που μπορεί να αντιμετωπίσει αιτιολογικά την ίδια την αλλεργία (δηλαδή το μηχανισμό που μας κάνει αλλεργικούς), μαζί με συμπτώματά της. Η ανοσοθεραπεία τροποποιεί το αμυντικό σύστημα του ασθενούς προς όφελός του. Έτσι, ακόμα και όταν εκτεθεί στο αλλεργιογόνο, που για χρόνια του προκαλεί πρόβλημα, παρουσιάζει μικρή ή και μηδενική αλλεργική αντίδραση.  Τα συμπτώματα και η ανάγκη για φάρμακα μειώνονται, η ποιότητα ζωής βελτιώνεται σημαντικά και ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς αλλεργία.

Στο Ιατρείο Ανοσοθεραπείας της Μονάδας μας, τα παιδιά αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της παγκόσμιας επιστημονικής γνώσης και τις νεώτερες διαγνωστικές μεθόδους. Χρησιμοποιούμε τεχνικές και πρωτόκολλα ανοσοθεραπείας που παρέχουν τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια – σε αρκετές περιπτώσεις πρωτοποριακά στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Ο χώρος της Μονάδας  πληρεί τις αυστηρότερες προϋποθέσεις φιλοξενίας και παρακολούθησης, ώστε η παραμονή των παιδιών σε αυτή να είναι η καλύτερη δυνατή.

Δύο κατηγορίες αλλεργίας, η αναπνευστική αλλεργία και η αλλεργία σε έντομα, μπορούν να ωφεληθούν τα μέγιστα από την μέθοδο της Ανοσοθεραπείας. 


Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.