Τί πληροφορίες να έχω μαζί μου;

16407HSD

Στην κατεύθυνση αυτή, παρότι δεν είναι απαραίτητο, πολλές φορές βοηθάει να έχει ο γονιός καταγεγραμμένο και ένα χρονικό διάγραμμα των αλλεργικών συμπτωμάτων: πότε εμφανίστηκαν και πότε υποχώρησαν τα συμπτώματα, πότε ήρθε το παιδί σε επαφή με τα πιθανά αλλεργιογόνα, αν έχουν επαναληφθεί παρόμοια επεισόδια και με ποιο τρόπο, αν πήρε θεραπευτική αγωγή πώς ανταποκρίθηκε και διάφορα άλλα.

Οι πληροφορίες αυτές, όταν οργανωθούν προκαταβολικά, βοηθούν το γιατρό να προσανατολιστεί ταχύτερα στα δεδομένα, εξασφαλίζοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να ξεχαστεί κάτι σημαντικό υπό το ενδεχόμενο άγχος της εξέτασης.

Προκειμένου η επίσκεψή σας να είναι αποδοτική και για να αποφεύγονται χρονοβόρες επισκέψεις επανεξετάσεων καλό είναι να προσκομίσετε το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, οποιεσδήποτε τυχόν προηγούμενες εξετάσεις (αλλεργιολογικές και μη) καθώς και τα βιβλιάρια ασφάλισης. Το παιδί ιδανικά θα πρέπει να συνοδεύεται από γονιό/κηδεμόνα που να γνωρίζει λεπτομέρειες του ιστορικού του καθώς αυτές κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές για την ορθή διάγνωση και κατ’επέκταση την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση.