Μίνα Βαλλιανάτου

Μίνα Βαλλιανάτου

Γεννήθηκε  στο Μεσολόγγι, όπου αποφοίτησε  από το 2ο  Λύκειο το 1985. Την ίδια χρονιά  εισήχθη στην Ιατρική Σχολή  μετά από Πανελλαδικές Εξετάσεις, και έλαβε πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1991, με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική στην Α’Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσ. Παίδων «Η Αγια Σοφία» από το 1996 έως το 2000.

 

Η Λοιμωξιολογία αρχικά, από τα πρώτα χρόνια της Ιατρικής Σχολής,  αλλά κυρίως η Ανοσολογία και Αλλεργιολογία  αποτέλεσαν το κύριο επιστημονικό της ενδιαφέρον, τόσο σε θεωρητικό- ερευνητικό επίπεδο, όσο και στην κλινική εφαρμογή τους. Στον τομέα των παιδιατρικών λοιμώξεων, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη φυματίωση της παιδικής ηλικίας και τη θεραπεία της, στο Ιατρείο Φυματίωσης της Β΄Παιδιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής, ως Επιστημονικός Συνεργάτης.  Με επίκεντρο τα βραχύχρονα σχήματα αντιφυματικής αγωγής, μελέτησε τη συμμόρφωση των παιδιατρικών ασθενών στην αντιφυματική θεραπεία, στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής, την οποία έλαβε με βαθμό «Αριστα».

 

Φυσική συνέχεια ήταν η Μονάδα Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού», της οποίας είναι ενεργό μέλος από το Δεκέμβριο  του 2011, ως Παιδίατρος Επιστημονικός Συνεργάτης,  συμμετέχοντας ενεργά στο κλινικό και εργαστηριακό  έργο της Μοναδας, αλλά και στις επιστημονικές, εκπαιδευτικές της εκδηλώσεις. Συμβάλλει συστηματικά στην Μετεκπαιδευτική Διημερίδα της Μονάδας, «Το Αλλεργικό Παιδί στην Κλινική Πράξη» σαν ομιλήτρια, και με τη συγγραφή των  αντίστοιχων κεφαλαίων στα βιβλία των Πρακτικών της Διημερίδας, τα έτη 2014, 2015, 2016, 2017. Συμμετέχει επίσης σε όλα τα Συνεδριακά Εργαστήρια της Μονάδας Αλλεργιολογίας.

 

Παράλληλα  έχει συμμετάσχει σε Ελληνικά (Πανελλήνιο Παιδιατρικό, Πανελλήνιο Αλλεργιολογίας) και Διεθνή (PAAM, EAACI)  συνέδρια με ανακοινώσεις εργασιών.  Έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά (Δελτίο Α΄Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών)  και ξένα ( Clinical Infectious Diseases, Pediatric Allergy and Immunology) επιστημονικά περιοδικά.

 

Εχει βραβευτεί με το Βραβείο Κοινωνικής Παιδιατρικής για την εργασία της «Το κάπνισμα και οι Έλληνες φοιτητές» (38ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο).

 

Είναι μητέρα τριών κοριτσιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ