Παρασκευή Μαγγίνα

Παρασκευή Μαγγίνα

Η Παρασκευή Μαγγίνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004 με άριστη επίδοση.

Υπηρέτησε ως ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων από το 2004 έως το 2006.
Από το 2007 έως και σήμερα εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης στο Αλλεργιολογικό τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχοντας σε ερευνητικά και κλινικά πρωτόκολλα.

Το 2014 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της στη Β’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με Θέμα: «Μελέτη της ανοσολογικής απόκρισης στη βρογχιολίτιδα και συσχέτιση με μικροβιακό παράγοντα και άσθμα στη νηπιακή ηλικία».

Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην γενική Παιδιατρική στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού» το 2012, και στα πλαίσια της παιδιατρικής ειδικότητας εκπαιδεύτηκε επίσης στο τμήμα Κλινικής Ανοσολογίας και Λοιμώξεων του παιδιατρικού νοσοκομείου Royal Victoria Infirmary στο Newcastle της Μ.Βρετανίας, με κύριο αντικείμενο τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες στα παιδιά.

Είναι μέλος πολλών επιστημονικών συλλόγων και επιτροπών και έχει πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά καθώς και πολυάριθμες ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια.
Εργάζεται ως μεταδιδακτορικός επιστημονικος συνεργάτης και πανεπιστημιακός υπότροφος στην Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2016 είναι Επιμελήτρια Παιδίατρος της Α’ Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου ‘ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ’.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ