Νεα

To Αλλεργικό Παιδί στην Κλινική Πράξη.. 7 και 8 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο

Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση αποτελεί πλέον κοινή εμπερία στην Ιατρική, με την Παιδιατρική και την Αλλεργιολογία να έχουν να επιδείξουν σημαντική δραστηριότητα. Το “Αλλεργικό Παιδί” συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ως διημερίδα και επιστρέφει στο ανανεωμένο Πολεμικό Μουσείο, με ανανεωτική διάθεση!
Η ιδέα μας φέτος είναι να προσθέσουμε θέματα που αν και έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινή πράξη και αφορούν όλους, συστηματικά μένουν έξω από την εκπαιδευτική δραστηριότητα γιατί θεωρείται ότι υπολλείπονται σε ακαδημαϊκό χαρακτήρα. Και όμως, αν δε γνωρίζει κανείς ποιές είναι οι δυνατότητες και τα όρια των εναλλακτικών θεραπειών, πως να μπορέσει να τοποθετηθεί ορθά απέναντι στους γονείς που συχνά τις εμπιστεύονται; Ή αν δεν μπορεί να χειριστεί τη νέα τεχνολογία, μένει συστηματικά πίσω. Έτσι θα παρουσιάσουμε, ανάμεσα σε άλλα, ένα θέμα για το ρόλο της yoga και των ασκήσεων αναπνοής στο άσθμα και ένα άλλο που αφορά τα apps που βοηθούν το χειρισμό αλλεργικών νοσημάτων.
Επιπλέον, θέλωντας να δώσουμε πιο άμεσο και ζωντανό χαρακτήρα στο σεμινάριο, περιλαμβάνουμε μια σειρά επιδείξεων για τη χρήση συσκευών που είναι απαραίτηρο να γνωρίζουμε για να εκπαιδεύσουμε με τη σειρά μας τους ασθενείς μας.
Δεν ξεχνάμε βέβαια και τις κλασσικές παρουσιάσεις, με θεματολογία που έρχεται να στηρίξει άμεσες πρακτικές ανάγκες του Παιδιάτρου και του Αλλεργιολόγου.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα εκτιμήσετε την νέα εκπαιδευτική εμπειρία, ανανεώνοντας με ευχάριστο και διδακτικό τρόπο τις γνώσεις σας και τις πρακτικές σας δεξιότητες στη Παιδιατρική Αλλεργιολογία