Νεα

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κ. ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ EAACI FELLOW 2020

 

 

eaaci fellow award

 

 

 

O Καθηγητής του ΕΚΠΑ Νίκος Παπαδόπουλος βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας με το βραβείο EAACI FELLOW 2020.

 

O Καθηγητής του ΕΚΠΑ Νίκος Παπαδόπουλος, βραβεύτηκε τον Ιούνιο του 2020 από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας με το βραβείο EAACI FELLOW 2020. Κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας τιμά διακεκριμένους ερευνητές και κλινικούς ως μορφή αναγνώρισης και επιβράβευσης για τη δραστηριοποίησή τους και τη συνεχή εξέλιξή τους στον τομέα της επαγγελματικής τους απασχόλησης αλλά και τη σημαντική συμβολή τους στην εξέλιξη ιατρικής ειδικότητας της Αλλεργιολογίας. Σχετικό link: https://www.eaaci.org/science-eaaci/eaaci-fellows/winners.

 

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής Αλλεργιολογίας – Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Υπεύθυνος της Μονάδας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, στο Νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού». Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας, Πρόεδρος του Respiratory Effectiveness Group, και μέλος ΔΣ διεθνών οργανισμών όπως η ARIA, GA2LEN, ResViNET. Το ερευνητικό ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση του μικροβιώματος με την αλλεργία και το έργο του έχει αναγνωριστεί διεθνώς με πολλαπλές διεθνείς βραβεύσεις. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 370 άρθρα με 35000 αναφορές (h‐index 82). Συνέβαλε στη δημιουργία ομάδας Αλλεργίας και Άσθματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη δημιουργία ειδικού Κεφαλαίου για τα Αλλεργικά Νοσήματα στην 11 Διεθνή Κατάταξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ICD‐11), υποστήριξε τη διεθνή αναγνώριση της ειδικότητας της Αλλεργιολογίας, συνέταξε το Μανιφέστο του EAACI για την ανοσοθεραπεία και ηγήθηκε στην ανάπτυξη διεθνών οδηγιών για το παιδικό άσθμα.