Νεα

18η Μετεκπαιδευτική Διημερίδα – “Το Αλλεργικό Παιδί στην Κλινική Πράξη”

Το ‘Αλλεργικό Παιδί στην Κλινική Πράξη’, γιορτάζει εφέτος την … ενηλικίωσή του, αφού πρόκειται για τη 18η συναπτή χρονιά της διοργάνωσης! Ώριμοι λοιπόν και με γνώμονα τις νεώτερες εξελίξεις στην Αλλεργιολογία και τις ευκαιρίες που δίνουν στον κλινικό γιατρό να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στα αλλεργικά παιδιά, αναλύουμε σε βάθος τις δυνατότητες αντιμετώπισης ενός μεγάλου εύρους αλλεργικών νοσημάτων που απασχολούν ιδιαίτερα, λόγω της συχνότητάς τους.

 

Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε τη χρονιά αυτή στη συνολική δράση της διατροφής ως ανοσοπαρέμβασης, από το θηλασμό μέχρι τις ‘εναλλακτικές’ διατροφές και τις υπερτροφές «super-foods». Θέλουμε όσοι χειρίζονται παιδιά με αλλεργίες να έχουν μία ισορροπημένη προσέγγιση, βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα, ώστε να μπορούν να κατευθύνουν τους γονείς, που ‘πνίγονται’ από το διαδικτυακό καταιγισμό πληροφοριών.

 

Δεν ξεχνάμε ότι η ιδανική λύση για την αντιμετώπιση των αλλεργιών δεν είναι άλλη από την πρόληψη. Και η πρόληψη στην Αλλεργιολογία δεν μπορεί παρά να εξαρτάται από αλλαγές στον τρόπο ζωής, που χρειάζονται προσοχή στο σχεδιασμό και χρόνο για να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα. Εκεί η παρέμβαση του παιδιάτρου είναι καίρια. Ευχόμαστε οι νέες γνώσεις και η συζήτηση να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Διημερίδα παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα μας: www.allergiko-paidi.gr