Νεα

19ο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο – Το Αλλεργικό Παιδί Στην Κλινική Πράξη

Η εκπαιδευτική διαδικασία παραμένει συναρπαστική, όχι μόνο όταν ακολουθεί τον ρυθμό των εξελίξεων της γνώσης, αλλά και όταν αναζητεί  νέες μεθοδολογίες, νέες τεχνικές για να γίνει πιο ουσιαστική, πιο βιωματική ή για να αναδείξει μια διαφορετική πτυχή των πραγμάτων. Η Αλλεργιολογία  δεν σταματά να επεκτείνεται ως επιστήμη και εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε να μεταφράσουμε την επιστημονική γνώση σε καθημερινό ιατρικό εργαλείο. Προχωράμε έτσι τη συζήτησή μας για τη χρήση νέων διαγνωστικών μεθόδων, ξαναφέρνουμε στο φως την τηλεϊατρική, ενώ εξερευνούμε θέματα που άπτονται της ηθικής, όπως η συνταγογράφηση εκτός ενδείξεων.

 

Μια ακόμη φετινή ‘πρωτοτυπία’ αποτελεί η ενσωμάτωση μιας συνεδρίας συνολικής ανασκόπησης της βιβλιογραφίας του περασμένου έτους (Year-in-Review), που παραδίδεται και απευθύνεται σε ειδικευόμενους και πρόσφατα ειδικευμένους ειδικούς γιατρούς που δεν μπορούν παρά να βρίσκονται στην αιχμή της επιστήμης τους. Η  συνεδρία αυτή συνδιοργανώνεται με τα Αλλεργιολογικά Τμήματα των Νοσοκομείων Λαϊκό και Αττικό και είναι σχεδιασμένη να είναι επικεντρωμένη και διαδραστική.

 

Έτσι, το Αλλεργικό Παιδί έφτασε να είναι 3ήμερο. Ελπίζουμε οι ποικίλες συνεδρίες και η ευέλικτη δομή να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές ανάγκες και τις προτιμήσεις, ώστε να βρούμε τις γνώσεις και τις προσεγγίσεις που θα κάνουν διαφορά στο κλινικό μας έργο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας allergiko-paidi.gr