Η Γαλάνη Μαρία είναι Επιμελήτρια Α’ Αλλεργιολογίας στην Μονάδα Αλλεργιολογίας της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού». Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1980 όπου και μεγάλωσε. Το 1998 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 2006. Μεταξύ 2007 και 2009 διετέλεσε ειδικευόμενη Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Κατόπιν ειδικεύθηκε στην Αλλεργιολογία στο «ΛΑΙΚΟ» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών και έλαβε τον τίτλο της Ιατρικής ειδικότητας Αλλεργιολογίας το 2013. Παράλληλα έδωσε εξετάσεις και της απονέμει το Δίπλωμα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. 


Πριν τον διορισμό της στο Ε.Σ.Υ. εξέτισε τη θητεία της ως Αγροτικός ιατρός στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. Από το 2016 έως και σήμερα αποτελεί μόνιμο μέλος της Αλλεργιολογικής Μονάδας της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού».  Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας – Κλινικής Ανοσολογίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (EAACI).

Έχει συμμετοχή με επιστημονικές ανακοινώσεις τόσο σε Διεθνή όσο και σε Ελληνικά συνέδρια. Έχει συμμετάσχει ενεργά και παρακολουθήσει επιστημονικά σεμινάρια και συνέδρια με σκοπό τη συνεχή επιμόρφωσή της. Έχει αποτελέσει μέλος επιστημονικής επιτροπής  για τη σύνταξη επιστημονικού προγράμματος και οργάνωσης συνεδρίων. Έχει συνδράμει στη συγγραφή εργασιών και προφορικών ανακοινώσεων.

Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον για τη νόσο της Ατοπικής Δερματίτιδας και υπήρξε Κλινικά Υπεύθυνη στο «Σχολείο Ατοπικής Δερματίτιδας» της Μονάδας Αλλεργιολογίας. Επίσης συμμετείχε ως συν-ερευνήτρια σε πολυκεντρικές φαρμακευτικές κλινικές έρευνες με αντικείμενο την Ατοπική Δερματίτιδα. 


Logo_f

Τηλ για το ραντεβού σας: 213 200 9160
Καθημερινά 08:00 - 15:00

Παγκόσμια Εβδομάδα Αλλεργίας 2023

Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας 2021. All rights reserved.