Η λειτουργία της Μονάδας κατά την πανδημία

Κατόπιν απόφασης της Κυβέρνησης και για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, ανεστάλη η λειτουργία των τακτικών ιατρείων των Νοσοκομείων και ως συνέπεια αυτού, το σύνολο των προγραμματισμένων ραντεβού ακυρώθηκαν. H πανδημία αυτή μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας Αλλεργιολογίας αλλά και την καθημερινότητα μας εν γένει. Παρακολουθούμε και εμείς προσεκτικά τις εξελίξεις και προσπαθούμε να διατηρήσουμε μία ισορροπημένη τοποθέτηση, μακριά τόσο από τον πανικό όσο και την αδιαφορία.

 

 

Οι ιατροί της Μονάδας επικοινωνούν με τους ασθενείς που παρακολουθούνται στο ιατρείο Ανοσοθεραπείας καθώς και αυτούς που υποβάλλονται σε ειδικές θεραπείες (βιολογικούς παράγοντες) προκειμένου να τους ενημερώνουν και τους διευκολύνουν με τα προγραμματισμένα τους ραντεβού, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και να ενημερώνονται για τις τρέχουσες εξελίξεις.

 

Οι γονείς των παιδιών με αναπνευστική αλλεργία (άσθμα, χρόνιο αναπνευστικό νόσημα) ή οποιοδήποτε αλλεργικά σχετιζόμενο νόσημα που παρακολουθούνται στη Μονάδα και επιθυμούν να ενημερώνονται ή επί επιδείνωσης των συμπτωμάτων του παιδιού τους, παρακαλούνται να επικοινωνούν στο 2132009160 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: allergiologiko@aglaiakyriakou.gr προκειμένου να λάβουν οδηγίες από τους ειδικούς ιατρούς.

 

Επίσης στη Μονάδα εξακολουθεί να γίνεται, κατόπιν συνεννόησης, συνταγογράφηση των  ειδικών θεραπειών/σκευασμάτων/γαλάτων και της ενδεδειγμένης για τη νόσο των παιδιών χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής.

 

Το προσωπικό, ιατροί/νοσηλευτές και γραμματ  εία της Μονάδας Αλλεργιολογίας της ΒΠΠΚ θα συμβάλλουν στην πρόληψη και στον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας ακολουθώντας τον παραπάνω τρόπο λειτουργίας για όσο χρόνο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα. Ταυτόχρονα όμως με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας, θα σταθούμε δίπλα στα παιδιά και την οικογένειά σας έως ότου ξεπεράσουμε τη δύσκολη συγκυρία.

 

Εκ μέρους της Μονάδας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας της Β’ΠΠΚ